perjantai 10. tammikuuta 2014

Aarteita osa II

Joskus syksyllä esittelin meillä asuvia aarteita sinkkisoikon, putkiradion, kahvimyllyn yms. merkeissä. Nyt sitten olisi luvassa lisää tämän rouvan aartehia.

Papan vanha vaatturikone. Periaatteessa toimii jos vain hihnan hankkisi, mutta toimii meillä ihan koristuksena. Veli on tällä aikoinaan nahkaa ommellut. 



Anopin lapsuudenkodista lähtöisin oleva vanha huoneenpöytä joka muuntui meidän olohuoneen pöydäksi. Tämä pöytä oli korkea, vihreä ja ruma. Miehinen voima katkaisi siitä jalat ja kevyen hionnan jälkeen pääsi vetämään maalikerroksia. Aika monta niitä sitten saikin vedellä. Pöydän jaloista on vähän hiiret nakerrelleet, mutta niitäkään ei hiottu pois. Mukavasti vanhan näköinen vaikka onkin uusi maali pinnassa.



Iso kahvipannu. Tämä pannu löysi meille tiensä työpaikan tyhjättävästä retkeilyvarastosta. Miten kauan lie siellä ollut turhuutena ja niin se muutti meille. Ei ole turhuus enää. Puuhellan koristuksena meidän keittiössä vaikka tuskin tuota koskaan varsinaiseen käyttöön laitetaan. Vetoisuus 5l ja tyhjänäkin painaa noin 5kg. On pohja silkkaa rautaa. Tainnut olla aikoinaan kevyt kaadella tai emännätkin oli rautaa.


-Henna

Ei kommentteja: