tiistai 28. tammikuuta 2014

Mustikkapiirakkaa


Annikin marjapiirakka vähän modattuna


Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja (gluteenittomia jauhoja esim. Jytte)
1 dl kaurahiutaleita (kaura käy gluteenittomalle)
0,5 dl grahamjauhoja
0,5 dl vehnäleseitä
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 tölkki kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300g mustikoita tai muita marjoja

1. Sekoita voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja kuiva-aineet.
2. Painele takina voidellun piirakkavuona pohjalle.
3. Kaada mustikat pohjan päälle
4. Sekoita muuta täyteaineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle. 


Paista keskitasolla 200asteessa 25-30min. Jossain vaiheessa kannattaa siirtää piirakka alimmalle tasolle, että pohja paistuu kunnolla. Peitä foliolla jos alkaa tummua päältä.
 

Ja se niin hyvää oli, että piti ottaa ihan toinenkin pala..

Parasta vähän jäähtyneenä ja esim. jäätelön kanssa.

-Henna

Ei kommentteja: