Annikin marjapiirakka vähän modattuna
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja (gluteenittomia jauhoja
esim. Jytte)1 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita (kaura käy gluteenittomalle)
0,5 dl grahamjauhoja
0,5 dl vehnäleseitä
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 tölkki kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300g mustikoita tai muita marjoja
1. Sekoita voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja kuiva-aineet.
3. Kaada mustikat pohjan päälle
4. Sekoita muuta täyteaineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
Paista keskitasolla 200asteessa 25-30min. Jossain vaiheessa kannattaa siirtää piirakka alimmalle tasolle, että pohja paistuu kunnolla. Peitä foliolla jos alkaa tummua päältä.
Ja se niin hyvää oli, että piti ottaa ihan toinenkin pala.. |
Parasta vähän jäähtyneenä ja esim. jäätelön kanssa.
-Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti