sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Viikonlopun herkutteluja


Viikonloppuna meillä juhlittiin synttäreitä ja käytiin juhlien kunniaksi ulkona syömässä. Pakko siis aloittaa herkkupäivitys ylistämällä Ravintola Sohwin valkosipulipihviä. Vaikka jouduin syömään pihvin kypsänä (normaalisti syön aina mediumin), niin annos oli silti kyllä todella todella hyvä!! Minä joka toivon ruualta erityisen hyvää laatua ja harvoin löytyy mitään kokonaisvaltaisesti hyvää annosta, mutta nytpä löytyi. Suosittelen ehdottomasti kaikille valkosipulin ystäville!! Uuu. Annoksessa oli Lehtolan tilalla Puuppolassa kasvatettua Limousine naudan marmorifilettä, tummaa valkosipulikastiketta (kastikkeessa sekä murskattua valkosipulia, että kokonaisia kynsiä), reilusti valkosipulilla maustettuja paistettuja perunoita ja kasviksia. Tilaa jälkiruoalle ei todellakaan jäänyt. Ilta menikin kunnon valkosipulipöhinöissä :)


Pyttipannu 


Vähän hypättiin arkisempaan ruokaa, mutta kyllä itse tehty pyttipannu on vaan hyvää. Keitin perunoita jo päivällä ihan reilusti valmiiksi joten myöhemmin oli helppo nakata peruna ja sipuli pannulle paahtumaan. Makkarat grillasin uunissa, kun olisi muuten käynyt pannu pieneksi. Lisäksi suolaa. Eipä se muuta tarvitse.


Papittaren mozzarellaleivät

Näitä tarjoiltiin sunnuntain ratoksi vieraille. Kyllä ne katosi lautaselta. No yhden tiputin väärin päin lattialle :D


Maalaisleipää tms (itse käytin Rainbown esipaistettua ciabattaa tms.)
Tomaattia
Mozzarellaa
Aurinkoikuivattua tomaattia
Oliiviöljyä
Valkosipulia
(mausteita)
Tuoretta basilikaa

1. Soseuta aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipuli sauvasekoittimella, ohenna mössöä oliiviöljyllä ja mausta pippurilla jos mielesi tekevi. Suolaa ei todellakaan tarvi lisäillä.
2. Halkaise leivät ja levitä tomaattimössöä niille haluamasi määrä.
3. Lado leipien päälle vuoroin mozzarellaa ja tomaattia. 
4. Paista uunissa kunnes juusto on sulanut ja tomaatti hivenen pehmmennyt.
5. Laita leipien päälle basilikan lehtiä ja tarjoile heti.



English breakfast vuoka tms.

Oma variaatio muistaakseni Yhteishyvän ruokaliitteen alkuperäisestä ohjeesta vuosien takaa.   


Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
Kirsikkatomaatteja
Mieleistä makkaraa, nakkeja tms.
Kananmunia
Pekonia
Öljyä
Maisteita (yrttejä, suolaa)
Paahtoleipää

1. Paloittele tai viiltele makkaratuote sekä tomaatit ja lisää ne vuokaa. Ripottele tomaattien päälle hivenen yrttejä, suoljaa ja oliiviöljyä.
2. Laita vuokaan myös pavut ja riko sekaan lopuksi haluamasi määrä kananmunia. Munien päälle voi ripsiä vähän suolaa.
3. Uunita 200 asteessa noin 20 min tai kunnes munat on hyytynyt.
4. Tarjoile heti lämpimänä paahtoleivän ja paistetun pekonin kanssa.

Ainesuhteet ja -määrät voi laittaa sen mukaan, kun itsestä hyvältä tuntuu ja sen mukaan mistä tykkää. Kuvan annoksesta söi kaksi oikein hyvin.


Tällä jaksaa pitkään jos ei vaikka heti aamupäivällä jaksa alkaa perunoita keittämään.

-Henna



Ei kommentteja: