Marinoitu punasipuli
3 sipulia
2 rkl ruohosipulia
0,5 dl viinietikkaa (esim hunaja-omenaviinietikka)
0,5 dl vettä
2 tl sokeria
Ripaus suolaa
2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
Hienonna punasipuli. Kiehauta etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kaada
punasipulin päälle ja sekoita. Lisää mukaan öljy ja hienonnettua
ruohosipulia. Anna marinoitua vähintään kolme tuntia tai yön yli. Jos sipulissa ei ole ytyä, niin lisää etikkaa.
Vinkki: Jos ruohosipuli on ulkolaista, niin heitä se keitinliemeen kiehahtamaan pieneksi toviksi.
Kanasalaatti
Kanaa
Pastaa
Jäävuorisalaattia
Säilykemandariineja
Kurkkua
Avokadoa
1. Laita pasta kiehumaan, paista kana ja mausta grillimausteella.
2. Pilko salaatti, kurkku ja valuta mandariinit. Lisää niiden joukkoon pasta.
3. Kanan, avokadon (ja marinoidun sipulin) voi laittaa kaikki omiin kuppeihin joista lisäillä haluamansa määrä salaatin päälle.
Lisukkeeksi sopii hyvin esim Felixin mango-chili salaatinkastike ja pestoleipää vähän rinnalle
-Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti