Sokerihuurrettu puolukkapiirakka
Pohja
150g voita
1 1/4dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja (gluteenittomia jauhoja
esim. Jytte)
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
Täyte
6 dl puolukoita
2-3 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1. Sekoita voi ja sokeri.
2. Lisää joukkoon muna ja kuiva-aineet. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle.
3. Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokeri sekaisin. Kaada piirakkapohjan päälle.
5. Paista 250 asteessa 20-25 min. Laita päälle folio jos reunat alkaa tummumaan. Jäähdytä.
Sokerikuorrutus
100 g voita
1 dl sokeria
1. Laita kattilaan voi ja sokeri. Keittele sosta kunnes se kuplii ja alkaa paksuuntua eli karamellisoituu kuvan mukaiseksi.
2. Jäähdytä hieman ja lusikoi jäähtyneen piirankän päälle.
Kokeilemaan
-Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti