Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
125 g margariinia
2 rkl kylmää vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
125 g margariinia
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 kg lohkottua hapokasta omenaa (ei liian hapokasta)
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1,5 tl kanelia
0,25 tl suolaa
Murupäällinen (tee toinen satsi jos tuntuu, että pitäis olla enemmän)
1 kg lohkottua hapokasta omenaa (ei liian hapokasta)
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1,5 tl kanelia
0,25 tl suolaa
Murupäällinen (tee toinen satsi jos tuntuu, että pitäis olla enemmän)
100 g voita
1 dl tummaa kidesokeria
1 dl tummaa kidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
1. Tee aluksi taikina eli sekoita jauhot, sokeri ja suola. Nypi sekaan kylmä rasva kuutioina ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
2. Kuori ja pilko omenat, poista siemenkodat. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kiehauta kattilassa hetki.
3. Voitele (halk. n. 25-30 cm)
irtopohjavuoka tai laita pohjalle leivinpaperi. Painele taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Valmista murupäällinen.
4. Kaada täytteen aineet vuokaan ja peitä murupäällisellä.
5. Paista
200-asteisessa uunin alaosassa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa
foliolla. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.
Annoksen jäätelö Ainon Vanilja & Valkosuklaan kuiskaus. Parasta :)
Annoksen jäätelö Ainon Vanilja & Valkosuklaan kuiskaus. Parasta :)
-Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti