sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Lomaherkkuja

Alkaa olla loma lusittu (yhyy) ja tässä vähän viikonlopun herkkupäivitystä.

Tänään tuli väsättyä laskiaissunnuntain kunniaksi  mitäs muutakaan kuin laskiaispullia. Ekan kerran ihan vaivauduin pursottamaan kerman mikä osoittautuikin ihan käteväksi tuon pullien koossapysymisen näkökulmasta. Kerma piti hillon kurissa ;)
 



Possun ribsit, yrttiperunat ja maissilisuke

Ekan kerran ikinä päätin kokeilla valmistaa possun ribseistä herkkua. Kaupassa ei valitettavasti ollut kuin valmiiksi maustettuja, niin niistä sitten. 

Näitä tarvitset:
Possun ribsejä (kilon loota riitti kahdelle)
BBQ-kastiketta
Uuniperunaksi soveltuvaa perunaa
Oliiviöljyä
Juoksevaa voita
Yrittejä (kuivaa tai tuoretta)
Bataattia
Suolaa
Maissia
Voita
Valkopippuria

1. Pieni halutessasi ribsejä ja laita ne vuokaan folion alle esikypsymään 200 asteeseen noin tunniksi.
2. Sillä välin valmistele perunat ja bataatin: pesu, lohkominen, sekaan öljyä, juoksevaa voita, yrtit ja suola.
3. Ota ribseistä folio pois, kaada vuokaan kertyneet nesteet pois ja jatka paahtamista avonaisella vuolla kunnes perunat ovat kypsyneet. Perunat siis laitetaan myös uuniin tässä välissä. Kääntele ribsejä riittävän usein paiston aikana, ettei mikään puoli jää lötköksi ja penslaa BBQ-kastikkella. 
4. Aivan lopussa voi laittaa folion perunoiden päälle ja nostaa toviksi uunin lämpötilan 250 asteeseen. Saa ribseihin vielä vimeisen rapsakkuussilauksen.
5. Kun liha ja perunat ovat valmiita, niin kiehauta maissi kattilassa, kaada vesi pois ja lisää joukkoon nokare voita, suolaa ja valkopippuria. Korvenna hetki ja ruoka on valmista.


Kyllä näilla uunin sotkee












-Henna

Ei kommentteja: