keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Rieskaburger ja lohkoperunat

Meinasin aluksi tehdä perus hamppareita, mutta sitten muistin ystävämme rieskaburgerin ja sitähän oli pakko kokeilla. Ihan kiva vaihtoehto sellaiselle pullasämpylälle tuo rieska. 

Valmista kastike ja marinoitu punasipuli ensimmäisenä ja laita perunat uuniin jos sellaisia aiot lisäkkeenä tarjoilla. Tänään meidän perunoita maustettiin grillimausteella.

 

Rieskaburgeri yhdelle (tästä helppo kertoa henkilömäärällä)

3 pikkuista perunarieskaa
200g jauhelihaa
2-3 pekonisiivua
Salaattia
Iso tomaatti
Puolikas maustekurkkua (niistä isoista sammioista)
Cheddarjuustoa tai -kastiketta
Mausteita

1. Siivua tomaatti, salaatti ja kurkku
2. Tee jauhelihasta kaksi littoista lehtipihvityyppistä pihviä leivinpaperin päällä taputtelemalla. 
3. (Kun perunat alkaa olla kypsiä) paista pekoni ja sitten pihvit. Pihveissä mausteena toimi ainoastaan loppuvaiheessa päälle ripoteltu grillimauste. Pihvi kun on ohut, niin se ei muuta maustetta kaipaa.
4. Laita rieskat leivänpaahtimeen tai rasvattomalle paistinpannulle toviksi paahtumaan.
5. Kasaa hampurilainen sitten esim seuraavalla tavalla...
- Rieska, sinappikastiketta, salaattia, tomaattia, kurkkua, pihvi ja cheddarkastiketta. 
- Rieska, salaattia, tomaattia, kurkkua, pihvi ja sitten sinappikastiketta. 
- Päällimmäiseksi marinoitua punasipulia, pekonia ja rieskakansi. Burgiriin voi iskeä vielä vartaan pystyyn, niin pysyy kasassa.
6. Kastikkeita ja marinoitua punasipulia voi läärätä ihan sen mukaan mikä on oma tai ukon mieltymys :D. Syö sotkuisesti


Sinappikastike

1 dl kermaviiliä
Turaus Blåbandin BBQ honey mustard soossia
Sinappia
Pippurisekoitusta

1. Sekoita ainekset sekaisin, maista maku ja nosta jääkaappiin odottelemaan. 
2. Kermaviili keventää kastiketta kivasti, kun pelkkä majoneesityyppinen kastike olisi ehkä vähän liian rasvainen.


Marinoitua punasipulia

Ohje löytyy täältä. Itse tein sipulin marinoitumaan vasta 1h ennemmin. Ravistelin hyvin purkissa ja jäähdytin jääkaapissa. Hyvää oli.



-Henna

Ei kommentteja: