tiistai 25. maaliskuuta 2014

Askartelupisteen esittely

Nyt on tullut paljon ruokapäivityksiä, niin nyt sitten esittelyyn allerkijoittaneen ompelupiste jonka tuunasin itselleni meidän yläkerran aulaan. Kone ja varmeet jos on kaapissa, niin kauhean suuri vaiva alkaa niitä sieltä kaivelemaan, niin nyt on sitten kaikki aina esillä ja onhan se oikeastaan kivan näköistäkin, kun on uutta ja vanhaa mitä katsella.

Vanhoista isoista lasipurkeista tein lankapurkkeja ja vähän lajittelin lankoja sävyttäin. Spräyllä maalasin vanhat kannet yhtenäisen värisiksi. Suopsittelen pohjamaalia, niin pysyy varsinainen maali paremmin. 

Pöytä ja tuoli on lapsuudenkodista saatuja. Pöydässä mukava laatikko missä säilyy tällä hetkellä puikkoja, ompelukoneen puolia, kaavoja yms.


Kuvassa mummovainaan vanha mittakeppi <3 span="">


Neulatyyny

Lisäksi lähikuvassa tämä neulatyyny, mikä on myös hauska lahjaidea kävitöiden ystäville. Jokainen tumpelo onnistuu tekemään tälläisen. 


Tarvikeet:
Kangasta
Vanua
Neula ja lanka
Kuumaliimaa
Muki

1. Leikkaa kankaasta puöreä pala ja työnnä sen sisään riittävä määrä vanua, että siitä saa napakan pallon. Sovittele välillä, että pallukka on sopivan kokoinen suhteessa mukiin.
2. Taita kankaan reunat kaikki keskelle ja harsi yhteen siten, että muodostuu tuollainen kuvan mukainen pallukka.
3. Sitten tuo pallukka työnnetään tuohon mukiin ja mikäli haluat sen siihen kiinni lopullisesti, niin laita mukin sisäreunaan kiekka kuumaliimaa ja työnnä pallukka paikalleen tietenkin siten, että harsinnat ja kankaan reunat jää mukin sisäpuolelle.
4. Siinä jykevä neulatyyny.

Vinkkejä:
- Mukiin voi myös huovuttaa ison huopapallon kangaspallukan tilalle. Toimii ihan yhtä hyvin.
- Vanua saat näppärästi vaikka vanhasta tyynystä, niin ei tarvitse erikseen ostaa eikä mene vanhat tyynyt hukkaan.'

-Henna

Ei kommentteja: