tiistai 1. huhtikuuta 2014

Valkoista tarjottavaa

Meillä oli kerran ruokailtamat teemana Titanic. Tässä alla meidän perheen tuotokset iltamiin.

“OMG! It`s Iceberg” Osa I


Valkosuklaamutakakku Hennan kokeilukeittiöstä

Mutakakku valmistetaan halkaisijaltaan n 25 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan.


Valmistusaineet
150 g Voita
1,5 dl Sokeria
3 Munaa
3,5 dl Vehnäjauhoja
½ tl Leivinjauhetta
200g Valkosuklaata


1. Vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
2. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
3. Sulata paloiteltu suklaa esim. vesihauteessa. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
4. Voitele vuoka ja levitä taikina vuokaan.
5. Paista kakku 200 asteessa n. 20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
6. Anna kakun jäähtyä hetki.

7. Tomusokeroi ja lisää jääkarhu



“OMG! It`s Iceberg” Osa II


Jäätelöjäävuori mutakakun kyytipojaksi

Pyöritä vaniljajäätelöstä palloja keoksi. Päälle kermapursotuksia, valkoisia nompparellejä, tomusokerimössöstö tehtyjä kovettuneita lumihiutaleita, vaahtokarkkeja jotka dipattu valkosuklaasen ja strösseleirin. Myös marengit sopii tähän varmasti hyvin.

Vain valkoinen mielikuvitus on rajana :). Hauska myös lastenjuhliin.


-Henna

Ei kommentteja: