lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kasvatuslaatikko vai onko tämä nyt sitten kasvatuslaatikosto

Tänään on ollut vähintäänkin toimelias päivä. Eilen haettiin jo valmiiksi monensorttista kestopuuta, että tänään pääsi sitten nikkaroimaan. Minä lähinnä toimin kommentaattorina ja ylipäällikkönä, kun tämän mahan kanssa ei aivan kamalasti pihamaata käännetä.

Päivän projekti oli siis kasvatuslaatikko vanhan kasvimaan päälle. Yhdessä suunniteltiin ja isäntä sitten tämän nikkaroinnin toteutti. Nyt muuten on sitten ihan vimosen päälle väsätty laatikko tulevien kesien viljelyksiä varten. Laatikko on tosiaan kestopuusta ja 4m x 1m kokoinen. Korkeus laatikolle tuli 30cm. Laatikkoon laitettiin kolme väliseinää eli yhteensä neljä erillistä lokeroa. Pohjalle ja reunoille laitettiin suodatinkangasta, niin ei pitäisi kasvaa mitkään rikkakasvitkaan läpi. Nyt vaan alkuviikkoa ja multaa odotellessa. Toukokuun alussa pääsee sitten varsinaisiin kylvöpuuhiin.


Muutenkin ehdittiin tehdä pihassa monelaista pientä kuten kukkapenkin ja pihan siistintää sekä pienelle alueelle nurmikon kylvöä. Koiratkin on jo ihan poikki, kun olivat mukana puuhissa monta tuntia. Myös seitsemän pientä pallotuijaa odottaa pääsyä omaan penkkiin kunhan saadaan haettua mullat.

-Henna

Ei kommentteja: