torstai 24. huhtikuuta 2014

Kevätjuttuja

Uunilohi ja uutta perunaa

Lohta
Tuorejuustoa
Sitruunaa
Suolaa 
Pippuria

1. Lohen voi halutessaan suolata edellisenä päivänä, poista pihdeillä ruodot.
2. Tee loheen ennen uunitusta poikkiviiltoja noin 2cm välein. Täytä viillot haluamasi makuisella tuorejuustolla.
3. Laita vielä pinnalle pippuria ja sitruunaa
4. Paista 200 asteessa 40min. Lopussa voi laskea lämpötilaa.

Maistuu uusien perunoiden kanssa erittäin hyvin



Kevät tulee ja kukkasetkin alkaa kukkimaan. Allekirjoittanut onnistuu ne yleensä talven aika nirhaamaan. Saint Paulia lähti kuitenkin uuteen kukoistukseen vaikka talvella sen elo näytti vähintäänkin huonolta. Nyt se saa koristaa kukinnan ajan keittiön ruokapöytää.



Pihatonkkaan haettu oksia versomaan ja tonkan sisälle "maljakko" kätevästi isosta limpparipullosta.



Terassille löytyi orvokkiamppeli joka kuitenkin työnnettiin toisen pönikän sisälle. Ne muoviamppelit on kuitenkin aika rumia. Tämä kukka saattaa päätyä pian saapuvan uudelle puutarhakaluston pöydälle :). Pihalla on niin lämmintä ja mukavaa. Terassin rappusilla nautittu tänään kunnon munkkikahvit. Vappuna varmaan pääsee grillaamaan toisen kerran ja kiva kutsua vieraita, kun on ne kalusteetkin sitten jo paikallaan.



Keitiöön löytyi vihdoin ja viimein pitkän etsinnän päätteeksi sopiva kello. Nyt alkaa olla sitten kellot paikallaan, niin ei tarvi aina kännykkää kaivella tai vaihtaa huonetta aikaa katsoakseen.


-Henna

Ei kommentteja: