Kevyt kesäinen herkku eli mansikkaleivokset
Tämä leivos on nopea ja yksinkertainen tehdä
Voitaikinalevyjä
Kermaa
Vaniljasokeria, sokeria
Mansikoita (tuoreita tai pakaste)
Tomusokeria
1. Leikkaa voitakinalevyt puoliski niin saat kuvasta poiketen vähän isompia kanttisia leivoksi. Paista ohjeiden mukaan uunissa ja jäähdytä.
2. Siivua tai sulata mansikat paiston aikana ja lisää joukkoon tarvittaessa sokeria.
3. Vatkaa kerma pursotuskovaksi ja mausta sokerilla ja/tai vaniljasokerilla.
4. Kun voitakinaleivokset on jäähtyneet, niin halkaise ne poikittain. Laita leivoksen pohjalle mansikat, pursota päälle kerma ja laita kansi kiinni.
5. Viimeistele tomusokerila juuri ennen tarjoilua.
Tätä leivosta voi varioida mielin määrin erilaisilla marjoilla, marcarponevaahdolla tms.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti