lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kinkkuinen hyydytetty voileipäkakku


Yksinkertaistettu versio perinteisestä voileipäkakusta


Täyte:
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
2 ½ dl (2-3 ruukkua) ruohosipulia
Punasipulia maun mukaan
4 dl kuohukermaa
2 rs (á 125 g) ruohosipulituorejuustoa

½ tl valkopippuria
½ dl vettä



Pohja:
n. 400 g ruisleipää rouhittuna
¾ dl maitoa



Vinkki pohjan voi myös tehdä murskatuista hapankorpuista laitamalla joukkoon sulaa voita. Kostutus maidolla.



1. Tee rouhitusta ruisleivästä ja maidosta massa ja painele se vuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli ja punasipuli.

3. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.

4. Laita tuorejuusto toiseen kulhoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä liivateliemi tuorejuuston kanssa. Samalla tuorejuusto notkistuu. Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon.

5. Lisää täytteeseen kinkku ja ruohosipulisilppu, mausteet.

6. Kaada täyte vuokaan.

7. Peitä kelmulla ja hyydytä aamuun. Koristele seuraavana päivänä



-Henna

Ei kommentteja: