Yksinkertaistettu versio perinteisestä voileipäkakusta
Täyte:
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
2 ½ dl (2-3 ruukkua) ruohosipulia
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
2 ½ dl (2-3 ruukkua) ruohosipulia
Punasipulia maun mukaan
4 dl kuohukermaa
2 rs (á 125 g) ruohosipulituorejuustoa
4 dl kuohukermaa
2 rs (á 125 g) ruohosipulituorejuustoa
½
tl valkopippuria
½ dl vettä
½ dl vettä
Pohja:
n. 400 g ruisleipää rouhittuna
¾ dl maitoa
n. 400 g ruisleipää rouhittuna
¾ dl maitoa
Vinkki
pohjan voi myös tehdä murskatuista hapankorpuista laitamalla joukkoon sulaa
voita. Kostutus maidolla.
1. Tee rouhitusta ruisleivästä ja maidosta massa ja painele se vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku pieniksi
kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli ja punasipuli.
3. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
4. Laita tuorejuusto toiseen kulhoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet.
Yhdistä liivateliemi tuorejuuston kanssa. Samalla tuorejuusto notkistuu.
Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon.
5. Lisää täytteeseen kinkku ja ruohosipulisilppu, mausteet.
6. Kaada täyte vuokaan.
7. Peitä kelmulla ja hyydytä aamuun. Koristele seuraavana päivänä
-Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti