tiistai 15. huhtikuuta 2014

Niin hyvää pitsapohjaa

Tämä on helppo tehdä ja levittää. Tästä annoksesta tulee kaksi isoa pellillistä


5 dl vettä
2 tl suolaa
Reilu 1 pussi kuivahiivaa
Jauhoja niin paljon, kun tarve vaatii
Iso loraus öljyä

1. Lämmitä vesi ja sekoita siihen suola ja öljy.
2. Sekoita hiiva pieneen märään jauhoja ja sekoita sitten seos veteen.
3. Ala alustamaan takinaa lisäämällä jauhoja sitä mukaan, kun tarve vaatii. Itse tein taikinan vatkaimella ja taikinakoukuilla. Tuli mukavan tasaista, kun riittävän kauan myllytti. Takikina saa olla aikan napakka möntti!
4. Kohota lämpimässä liinan alla noin 30min (kaksinkertaistuu)
5. Jaa kohonnut takina kahteen osaan ja levitä kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Taikinasta tuli todella pehmoista ja helppoa levittä. Itse levitin takinan pelleille öljytyin käsin.
6. Ei muuta kuin täytteet niskaan ja uuniin.
7. Paista 200-225 asteessa 15 min. 


Pitsamaanantai!

-Henna

Ei kommentteja: