perjantai 25. lokakuuta 2013

Nakkarakeittoa

Tänään oli nakkarakeittopäivä. Keitin sitä puuhellalla viisi litraa. Kyllä maistuu räpsämisen jälkeen hyvältä.


Tämän keiton taka-ainesosa on ehdottomasti bataatti. Tavallinen nakkarakeitto ei ole hyvää ilman sitä..ei millään. Batti on samettisen pehmeää ja hivenen makeaa keitossa.

Nakkarakeitto (viisi lirtaa eli kahdelle)

Paketti HK:n sinistä lenkkimakkaraa
Paketti nakkeja
Iso bataatti
6 isoa perunaa
Sipuli
Pari porkkanaa
1-2 liemikuutiota
Mausteita

Keitä heidät sopaksi. Bataatti kannattaa lisätä vasta, kun muut (peruna, porkkana ja sipuli) on kiehuneet jonkin aikaa. Bataatti on nopeasti mössööntyvää sortti. Lisää aivan loppuvaiheessa nakit. Mausta vielä suolalla jos tarvis.

Itse liotin keitossa tovinmustapippuria ja laakerinlehteä sellaisessa teesihdissä. Ei jää ikäviä sattumia.

Nyt kaikki keitolle

-Henna
 

Ei kommentteja: