lauantai 19. lokakuuta 2013

Tallinnan tuomisia ja herkkukuulumisia

Olin tällä viikolla ma-to Tallinnassa työmatkalla.

Yhdeltä ostarilta löysin aivan ihan lampaantaljan mitä en vain voinut vastustaa, kun sille oli heti hyvä paikkakin mielessä. Mielestäni talja oli edullinen suhteessa sen laatuun. 


Muita löytöjä oli Karnaluksin tuomiset eli palpakka-lanka (aivan ihana väri) ja Addin piporyöröt 60/2,5. Pipon työstö on jo aloitettu. Kuva ja mahd. ohje siitä sitten valmiina.


Niin perhmeää

Alpakkaa voin suositella kaikille. Itselläni on alpakkalapaset jotka ei edes lumisodassa kastu.


Bruschetat

Eilen oli ystävä kylässä ja tein hänelle kasvissosekeittoa ja tomaattisia ruisbruschettoja. Tuli yllättävän hyviä vaikka ensimmäistä kertaa kokeilin. Pipulia oli ehköä vähän liikaa.



3 tomaattia
Pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
Basilikaa (tuore parasta)
Oliiviöljyä
Mausteita (sokeria, suola ja pippuri) 
4 siivua ruisleipää (tai miksei vaaleaakin)

- Pese ja halkaise tomaatit, poista siemenet ja silppua pieniksi kuutioiksi. 
- Silppua sipuli ja sekoita tomaatin kanssa.
- Lisää sekaan puristettu valkosipuli, loraus öljyä, silputtu basilika ja mausteet. 
- Anna maustua 30 min ja valuta lopuksi siivilässä.
- Paahda valkosipulilla, suolalla ja öljyllä voidellut  leivät uunissa 200 asteessa.
- Kun leivät ovat sopivan rapsakoita, niin ota pois uunista ja laita tomaattihöttöä päälle haluamasi määrä. Voi koristella basilikan lehdellä.
- Tarjoile keiton kanssa.

- Henna

Ei kommentteja: