Rusileipäset 16kpl
Valmiita |
Taikinan juuri:
5 dl kädenlämpöistä vettä
4 dl ruisjauhoja
30 g hiivaa (1 pussi kuivahiivaa)
Sekoita aineet. Anna juuren tekeytyä 1½ tuntia, minkä jälkeen taikinaan alustetaan vähitellen mukaan:
2-3 tl suolaa
2 tl sokeria
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Leivo taikinasta pyöreitä palloja, litistä ja pistele ne haarukalla jauhotetulla pöydällä. Kohota leipäset uunipellillä liinan alla.
Paista 240 asteessa noin 30 min.
Taikinajuuri |
Leipäset menossa kohoamaan |
Seuraavaksi varmaan palaan blogin ääreen vasta alkuviikosta, kun viikonloppu menee töissä ja veljen muksun ristiäisissä.
Hauskaa syysviikonloppua
-Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti