maanantai 21. joulukuuta 2015

Palak paneer

Ruokasuosikkini intialaisessa keittiössä on ehdottomasti Palak paneer. Ruoka joka  muistuttaa ulkonäöllisesti lähinnä juniorin vaippatuotosta, mutta on niiiiiiiin hyvää! Tänään oli aika kokeilla tehdä sitä itse kotona ja vaikka odotukset oli todellakin nollassa, niin uuuu! Tuli ihan huippua. Kauhean vaikea vieläkin uskoa, että onnistui. 

Pari päivää olen lueskellut kuumeisesti ohjeita ja parhaimman kuuloinen ohje löytyi Valiolta. Valion ohjeesta sitten aloin soveltaen tekemään omaa variaatiota. Tässäpä tämä. Nopea tehdä, maistui koko perheelle ja jäi vielä vähän huomisellekkin. Herkkua riisin, naan-leivän ja raidan kanssa.


Nokare voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä (tai kuivattua)
1-2 tl Garam masala -maustetta (maun mukaan)
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl currya
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa 
Suolaa
(chiliä jos haluaa enemmän potkua)
2 reilua teelusikallista inkivääritahnaa
Pussi (150g) pakastepinaattia
800 g paseerattua tomaatti
150g turkkilaista jogurttia (kuumennuksen kestävää eli ei mitään kevytlurua)
300g leipäjuustoa tai paneer-juustoa 

1. Laita riisi kiehumaan.
2. Surauta sipulit mahdollisimman pieneksi esim. yleiskoneella (nopeuttaa kypsymistä).
3. Laita pannu kuumenemaan ja paahda tovi mausteita rasvattomalla pannulla, mutta varo niiden palamista.
4. Lisää sitten pannulle voi ja sipulisilppu. Kuullottele tovi miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon vielä inkivääritahna. 
5. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja pinaatti. Sekoittele huolella, että pinaatti sulaa. Anna seoksen kiehua hiljalleen pannulla kunnes pinaatin ja tomaatin maut menee kunnolla sekaisin eikä kastike maistu vain tomaatilta. Tässa vaiheessa voi myös lisätä suolan ja vettä jos tuntuu, että kastike alkaa paksuuntumaan liikaa. 
6. Kuutioi juusto valmiiksi. 
7. Lisää valmiiseen kastikkeeseen vielä jogurtti ja tarkista maku.
8. Nostele sekaan juustokuutiot ja sekoittele varovasti kunnes juusto on lämmennyt. Valmista!



Nyt on hyvä alkaa kääntämään ajatuksia jouluruoan suuntaan. "Tippe tippe tip tap!"

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Rocky road suklaapalat ja hodarisalsa

Meillä oli ameriikkahenkistä ruokaa lauantaille, kun kävi ystäviä kylässä. Minä kokkasin hodareita ja äkkimakeaksi kahvin kanssa Rocky road suklaapaloja. Vieraat toivat tullessaan Meksikolaista ruokaa. Kyllä meitä taas hemmoteltiin. Tässä alla ohjeistusta minun kokkailuihin.

Rocky road suklaapalat


Levy Fazerin sinistä
Pieni levy valkosuklaata
Vaahtosieniä kourallinen
Suolapähkinöitä kourallinen
Pätkispaloja kourallinen
Toffeesuklaakarkkeja kourallinen
Nokare voita

1. Vuoraa pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla. Rouhi pätkiksiä, toffeesuklaakarkkeja ja suolapähkinöitä hieman.
2. Sulata mikrossa maitosulkaa ja puolet valkoisesta tosi meidolla lämmöllä (aina välillä sekoittaen). 
3. Sekoita voinokare suklaaseoksen sekaan ja levitä seos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
4. Ripottele pinnalle kaikki höppeet. 
5. Sulata pakastepussissa vesihauteessa tai mikrossa loppu valkosuklaa. Tee pussin nurkkaan pieni reikä ja pursota valkosuklaa viiviksi koko hässäkän päälle. 
6. Jähmetä sekä säilytä jääkaapissa. Paloittele ennen tarjoilua.

Tämä ohje on kyllä loputtomasti sovellettavissa omien mieltymysten mukaan. Nämä suklaapalat oli erityisesti omaan mieleen, kun suklaata ei ole liikaa ja täytteet ovat kauniisti esillä siinä päällä. Monissa ohjeissa suklaata on tooodella paksusti ja kaikki sattumat suklaan sisällä. Suosittelen pähkinöiden olevan ehdottomasti suolapähkinöitä. Tuo tosi kivan säväyksen suklaan makeuden keskelle.


Hodarisalsa


Alkuperäinen ohje löytyy löytyy Emmi Nuorgamin blogista.

Kurkku
Purkki ananaspaloja (tai tuore aina parempaa jos saatavilla)
Puolikas oranssi paprika
Tuoretta basilikaa
Pikkuisen suolaa

1. Halkaise kurkku ja poista pehmeä sisusta. Kuutio kurkku, paprika ja tarvittaessa ananas.
2. Laita ainekset kippoo. Lisää joukkoon silputtua basilikaa maun mukaan ja mausta suolalla.
3. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Maukasta ja myös lapsille sopivaa. Meillä tyttö popsi tätä ruokansa lisukkeena.

Tämmöisiä juttuja :)

maanantai 30. marraskuuta 2015

Joulun luominen jatkuu

Tänään meillä saatiin taas vähäsen joulua lähemmäksi. Takan reunalle kyhäsin peltipurkkeihin tämmöiset kynttilähässäkät. Yksi tonttukin pääsi mukaan kurkkimaan. Lisäksi tein keittiön työtason yläpuolella olevaan lamppuun pikakranssin kesken jääneestä lampunvarjostinprojektista.  Ihan mainio siitäkin tuli näin nopealla ideoinnilla ja väsäämisellä.

Viikonloppuna haettiin joulutunnelmaa myös joulumarkkinoilta, sunnuntaina saatiin sytyttää ensimmäinen adventtikynttilä ja käytiin Johanna Kurkelan ihanassa joulukonsertissa! Mitähän löytyy huomenna joulukalenterista? 




 


Lunta odotellessa!

maanantai 23. marraskuuta 2015

Pieni jouluinspiraatio

Lumen myötä se joulu alkaa hiippailla mieleen itsellekin vaikka periaatteellisesti haluan aloittaa näkyvän joulun valmistelun vasta joulukuussa. Tässä kuitenkin muutamia kuvia itse kullekkin inspiraatioksi.

Joulunajan herkkuihin saa kivaa vaihtelua, kun tuunaan joulutortut uusiksi erilaisin täyttein ja laittaa pipareiden päälle vähän röpöstystä. Itse tykkään kovasti nuista suklaapipareista. Pelkät piparit ovat jotenkin vähän tylsiä. Ehdoton oma jouluherkkusuosikki on juustotarjotin. Viime viikolla oli jo pakko maistella itsetehtyä luumuhilloa, kun kaupasta tarttui matkaa brie. Juustonhimo iskee jo pelkästä kuvan katselusta.

Joulutortut vaniljakreemillä


Pikkuruinen piparkakkumökki



Myös kransseja on meille ilmestynyt itsetehtynä sekä sisälle että pihalla. Valkoinen huopakranssi jäi käytävän koristukseksi pienine kulkusineen. Olisihan varmaan tuo pihallakin kestänyt jonkun tovin, mutta minulla on hieman huonot kokemukset varastelevista luontokappaleista, niin olisi pian saattanut päätyä huopa oravan pesän pehmikkeeksi.


 
Ihan jo talvelta näyttää


Havukranssin tein pesulahenkarista tehdyn renkulan päälle ja siitä tuli todellinen pikakötöstys. Ei kestä oikein lähempää tarkkailua, mutta menkööt tämä talvi nyt tällä. Ihan söpö se on vaikkakin hutaisten tehty.  

Pikakranssi


Adventtikynttiläpurkit kaivoin myös pöydälle eilen, kun ensimmäinen adventti jo kolkuttelee ovella. Ensi vuonna ehkä valkoiset versiot näistä kynttilöistä.



Puuilolta löydettiin takan reunukselle mitä kaunein "puinen" kestojoulukalenteri (tyttärelle). Tytär on tosin vielä niin piskuinen, niin sovittiin miehen kanssa, että täytetään kalenteri toisillemme vuoropäivin. Tytär saa ihailla myyrä kuvakalenteriaan.




Löysin myös kuvan näistä meidän joulu-ukkeleistä. Vuosien saatossa ne on vähitellen lisääntyneet ja lahjaksikin niitä on tehty.



Tämmöistä meillä on touhuiltu :)

lauantai 14. marraskuuta 2015

Pullat uunissa

oli tämmöinen äkäseen keksitty idea leipoa pullaa, kun oli maidossa menossa päiväys vanhaksi. Munia löytyi vain yksi ja periaatteessa hiivaakin oli liian vähän, mutta hyvin tuntui silti kohoavan. Tein voisilmäpullia, korvapuusteja mantelitöhnällä ja luumuisen jämäpalabostonin kanttiseen vuokaan. Vähän oli tällaista kokeilua taas, mutta ainakin korvapuustit oli maukkaita. Mieskin tuumaili, että mihin ne kiinalaiset taistelupullat on kadonneet (ennen siis onnistuin tehdä vain kivikovia pullia).

Omalla mallilla tehty, kuten isä aina sanoo

Mantelitäyte korvapuusteihin

100 g mantelijauhoa
100 g voita
1 dl tomusokeria
Vaniljasokeria maun mukaan

1. Sekoita pehmennyt voi ja muut aineet sekaisin.
2. Levitä ohueksi kerrokseksi taikinalevyn päälle.


Jämäpalaboston

Pöydälle jäi kasa korvapuustirullan päätypaloja ja eihän niitä poiskaan hannonut heittää. Ajattelin sitten kokeilla tunkea niitä tuollaiseen kanttiseen vuokaan ja tuoreita luumusiivuja tökin vielä väleihin. Kohotuksen jälkeen heitin päälle vielä jämävoin mitä jäi voisilmäpullista ja ruokokidesokeria. Rauhallisesti paistelin ja aika mehukkaan oloinen pötikkä siitä tuli. Täytyy tarkkailla makutestaajien ilmeitä sitten tulevaisuudessa :)


sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Pyhäruokaa

Tänään oli mukavan letkeä pyhäpäivä. Ukot meni metsään samoilemaan ja minä nakersin heille ruokaa sitten sillä aikaa. Tässä vähän kuvia ja ohjeistusta tämän päivän antiin.


Possurullat

Possun ulkofilettä (tai hirveä)
Sipulia
Pekonia
Tuorejuustoa tai sulatejuustoa
Kanttarelleja
Suolaa, pippuria

1. Leikkaa possunfileestä ohuita siivuja ja nuiji ne kevyesti.
2. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla. Levitä sisäpinnalle juustoa sekä siivutettu sipuli ja pekoni. Kääri rullalle ja kiinnitä tikulla.
3. Ota rulliin pannulla pintaväri ja nosta pataan odottamaan. 
4. Ruskista kanttarellit ja lisää nekin pataan.
5. Kaada pataan vettä niin, että rullat juuri peittyy.
6. Kypsennä uunissa tai hellalla kunnes possu on pehmeää. Lisää vielä loppuvaiheessa liemeen ruokalisikallinen sulatejuustoa. Maista maku ja suurusta liemi halutessasi.







Grillitomaatit

Tomaatteja
Sipulia raastettuna
Basilikaa
Mieleistä juustoa
Suolaa, pippuria

1. Pese ja halkaise tomaatit.
2. Lisää pinnalle suolaa, pippuria, hienonnettua basilikaa, raastettu sipuli ja viimeisenä juusto.
3. Paista 180 asteessa kunnes tomaatit on sopivan pehmeitä. Noin 20 min.






Lisukkeena tarjosin vielä pinaattikuskusia. Se valmistettiin normaalisti paketin ohjeen mukaan. Pinaattukuutiot lisäsin keitinveteen.

Tämmöisiä herkkuja!

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ompelua, virkkausta ja vähän leivontaakin

Tämän tyyppisen piirakkaohjeen bongasin netistä ja sitä sitten vielä vähän lisäkevensin. Alkuperäinen ohje oli luumulle, mutta toimii toki muillakin täytteillä kuten omenalla. Meidän kotiluumupuun antimista tuli joidenkin makuun liian kirpakkaa. Meidän sakki kyllä tykkäsi vaniljakastikkeen kanssa nautittuna.


8 annosta (noin 200kcal/annos luumuilla valmistettuna)

3 dl sämpyläjauhoja
1 dl sokeria
0.75 dl maitoa
125 g ingmariini 42%
Kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200g perattuja luumuja

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Nypi voi, sokeri ja jauhot sekaisin murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 osaa seoksesta toiseen kuppiin jemmaan.
3. Lisää loppuun taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada seos voidellun vuoan (25-30cm)  pohjalle. Seos on tosi löysää. Ei siis hätää. Itse hämmennyin ekalla kerralla. 
4. Ripottele taikinan pinnalle peratut luumut tai muuta täyteainekset. Murusta lopputaikina piirakan pinnalle nyt tai vasta tovin paistamisen jälkeen. 
5. Paista 30 min tai kunnes piirakka on kypsää. Lopuksi piirakan voi laittaa vielä toviksi uunin alatasolle, että pohja varmasti kypsyy.


Sitten askartelun pariin. Näin Pinterestissä tälläisiä sukkapupun kuvia ja pakko oli itsekkin kokeilla. Vähän piti tuumata, kun ei siellä mitään ohjeita juuri tähän malliin ollut, mutta kyllä siitä lopulta pupu sitten tuli. Muutoin on yhdestä palasta tehty. Ainoastaan korvat ja häntä on omia osiaan. Aika hauska kaveri. Tuumailee varmaan jotain ja isäntä etsii sukkiaan :D





Toinen projekti oli ryttyhäntänorsu tyttären huoneen verhokankaan jämistä. Tämä norsu on toteutettu ihan omalla ohjeella ja päätyi koristetyynyksi samaiseen huoneeseen. Tämä on noin 25x35 kokoinen.



Vielä lopuksi syyslomaviikon puhteita. Tytär sai Ikean reissulta kotikokkisetin leikkihellan kaveriksi, niin innostuin taas jatkamaan tätä virkattujen herkkujen valikoimaa. Porkkana valmistui tänään ja näihin huovutettuihin luumuihin virkkailin pikapikaa lehdet. Niistäkin tuli hauskat ja huopapallot pääsi käyttöön. Voi sitä kattilan ja pannun pauketta mikä meillä nyt kuuluu. Pastakauhalla halutaan välillä selvittää myös äidin tukkaa. 




keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Sadonkorjuu jatkuu. Täti-Luumu puuhissaa!

Viimeinkin on osa luumuista kypsynyt ja pääsee työstämään. Tarvin tosin luumuja aika ison satsin, niin kannoin niitä kypsymään pariksi päiväksi ruokapöydälle. Nopsaa kypsyivät käyttövalmiiksi. Ensimmäiset pääsivät kokeiluun luumuhillon muodossa. Taas yksi syy enemmän odottaa joulua. Luumuhilloa juustoille. Ihanaa kirpeää!


Luumuhillo häivähdyksellä appelsiinia

1 kg luumua (punnittu perattuna)
1 appelsiinin sisältö sekä kuorta raastettuna
600g hillosokeria

Vinkki! Itse tahdoin hillon pysyvän keltaisena ja olin myös kuullut, että joskus kuoret aiheuttaa kirtkerää makua. Siispä kuorimaan. Jos kuoret ovat tiukassa, niin kasta luumut toviksi siivilässä kiehuvaan veteet. Sen jälkeen lähtee tosi hyvin irti. Oli yllättävän helppoa hommaa vaikka pelkäsin pahinta. Kumihanskat vaan käteen ja puristelemaan.

1. Perkaa luumuista kivet ja kuoret pois. Laita hedelmäliha kattilaan.
2. Pese appelsiini ja raasta kuoren pintaa hienoksi raasteeksi. Halkaise appelsiini, kaiverra lihat koloista terävällä puukolla ja paloittele hieman. Purista vielä kuorista mehut kattilaan. 
3. Kuumenna seos. Kun se pulpahtaa, niin lisää joukkoon hillosokeri ja appelsiininkuoriraaste. 
4. Keittele hiljokseen 10-15 min. Muista kuoria vaahto pois.
5. Purkita puhtaisiin steriloituihin purkkeihin (ratti on oiva apu). Laita purkit kiinni kuumana. Nosta purkit jääkaappiin jäähtyneenä.




Toinen valtaisa ilonaihe on tämä ihastuttava Dymon kones jolla saa tehtyä tätä jo lapsuudesta tuttua tarranauhaa kohotekstillä. On niin retroa, niin manuaalia. Clas Ohlsonilta alle 12e :D. Isäntä ehkä pelkää pahinta, että kohta on kaikki paikat liimattu täyteen..ups.




Lopuksi vielä kuva tyttärestä kuratouhuissa. Rapaa on kiva roiskutella kun on hyvät vermeet. Pihapuuhissa on mukavaa.



maanantai 21. syyskuuta 2015

Syksynkeltainen sienipiirakka

Syksy on täällä ja tämmöinen maukas syksyinen sienipiirakka on piilotellut arkistossa jo jokusen vuoden. Itse olen käyttänyt täytteeksi suppiloita ja kanttarelleja. Muitakin kannattaa kokeilla.



Pohja:
3dl grahamjauhoja
125g voita
1 tl suolaa
2rkl vettä

Täyte:
0,5 l mieleisiä sieniä
Kaksi sipulia
2 dl ranskankermaa
2 dl ruokakermaa (juustoista tai mustapekkaista kermaa kannattaa kokeilla)
Suolaa
Pippurisekoitusta
Kurkumaa
3 dl juustoraastetta


1. Nypi pohjan ainekset sekaisin ja painele vuoan (noin 30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään odottelemaan.

2. Sekoita munat, ruokakerma, ranskankerma, kurkuma sekaisin keskenään ja mausta suolalla.
3. Kuullota sienet ja sipuli pannulla. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Kaada seos vuokaan.
4. Kaada kermaseos sienten päälle ja ripottele lopuksi päälle vielä juustoraaste.
5. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin. 30 min. Siirrä loppuajasta tarvittaessa uunin alatasolle.

6. Parasta vähän jäähtyneenä.

perjantai 11. syyskuuta 2015

Vokkikokeilua

Tämmöistä kokeilin eräänä päivänä. Aika vähän olen yleensäkkin vokkaillut, mutta ehkä sekin ura lähtee tästä kokeilusta nousuun. Paahdetut cashewpähkinät oli kyllä oma ehdoton suosikki tässä ohjeessa.

Thai-henkinen nuudelivokki kanalla


150 g kaalta
150 g porkkanaa
Ropsaus sipulinvartta tai purjoa
Puntti nuudelia
Kanan file
1 rkl cashewpähkinöitä
1 rkl seesaminsiemeniä

Liemi

2 rkl kalakastiketta
2 rkl chilikastiketta
2 rkl vettä
1 rkl omenaviinietikkaa
Chiliä

Tästä se lähti

1. Siivua kaali ja suikaloi porkkana. Siivua sipulinvarsi renkaiksi.
2. Hauduta nuudeli kypsäksi ja valmista liemi.
3. Paahda pähkinät ja seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
4. Siivua ja paista kana. Mausta suolalla. Laita kanat sivuun odottamaan.
5.  Vokkaa kasvikset öljyssä puolipehmeiksi. Lisää joukkoon nuudelit, kana ja pähkinät. Vokkaa vielä tovi ja lisää joukkoon liemi. Sekoita, tarkista maku ja tarjoile.

Tässä ohjeessa käytin vermiselliä elikkäs riisinuudelia, mutta munanuudeli voisi toimia paremmin.

Persiljasilppua väriksi

tiistai 8. syyskuuta 2015

Mascarponehässäkkä kauden marjoilla

Tässä oiva ja tosi helppo loppukesän tai syksyn herkku, kun tuoreita marjoja on tarjolla. Tähän voi laittaa mitä tahansa itselle mieleisiä marjoja. Tosi helppo soveltaa myös erilaisten ruokavalioidein mukaan.
 

1 purkki (olisko ollu 200g) mascarponea
2 dl kermaa
Sokeria ti jotain muuta millä makeuttaa

Sitruunaa (jos haluaa makua)
5-8 keksiä murskattuna.

1. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone ja mahdolliset makuaineet. Itse en käyttänyt sitruunaa ollenkaan, kun en siitä tälläisissä pidä. Baileys saattaisi olla aikuiseen makuun.
2. Murskaa keksit koneella tai pussissa kaulimen tms. avulla. Itse käytin tähän muutamia erilaisia keksijä mitä nyt sattui olemaan (Diggestive, Marie ja jotain suklaakeksejä).
3. Lado vaahtoa, marjoja ja murusia kerroksittain tarjoilukippoon ja koristele haluamallasi tavalla. Näyttävyyttä saa tekemällä annokset kirkkaisiin kippoihin.

Vinkki! Annokset kannattaa tehdä vasta vähän ennen tarjoilua jos ei halua, että keksinmuruset pehmenee vaahdon seassa. Keksinmurut voi myös korvata talkkunalla. Maistuu erityisesti mustikoiden kanssa.

lauantai 5. syyskuuta 2015

Vietnamilaiset rullat ja kastike

Näistä rullista olen lukenut ja nähnyt kuvia tosi monessa paikassa ja eilen koitti se hetki, kun viimein raahasin loput ainekset kaupasta kotiin ja oli aika rullailla. Päivällä jo tein kastikkeen valmiiksi maustumaan ja illalla napsuttelin loput täytteet valmiiksi. Sitten kun isäntä alkoi nukuttaa tytärtä, niin minä aloin valmistaa meille rullia. Oli kylla tosi hyviä meidän molempien mielestä ja näitä oli kyllä hauska tehdä. Sopii vaikka ystäväporukalle yhdessä tehtäväksi.


Kastike

1 dl vettä
1/4 dl ruokokidesokeria
2 rkl sitruunamehua (limekin käy hyvin)
Valkosipulia ja chiliä maun mukaan
2 tl omenaviinietikkaa
1-2 rkl kalakastiketta

1. Lämmitä vesi ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele kunnes sokeri on kokonaan sulanut. 
2. Lisää joukkoon pilkottu chili ja valkosipuli sekä loput ainekset. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Oli kyllä ihan maukas kastike vaikka ekaa kertaa sitä tein ja kalakastikkeen haju vähän hirvitti :D. Aika montaa ohjetta kyllä lueskelin ennen kuin sain päätettyä millaista tekisin. Makeantulinen sweetchilikastike toimi kivasti toisena kastikkeena. 


Vietnamilaiset rullat kanalla (12 kpl)

Paketti riisipaperia
1 mytty riisinuudelia
Versosekoitusta (paksoi, Japanin sinappi ja Sango) tai ihan vain jotain maukasta salaattia
1-2 porkkanaa
Pätkä kurkkua
Puolikas avokado
2-3 kanan rintafilettä
Sitruunaoliiviöljyä
Sitruunamehua
Suolaa

Täytteeks voi laittaa vaikka mitä muutakin kuten ituja tai yrttejä. Käyttämäni täyteainekset noin määrinä, koska on niin makuasia mitä kukin tahtoo rulliinsa laittaa :). Kannattaa valmistella täytteitä riittävästi, niin loput voi sitten käyttää seuraavana päivänä salaattiin.




1. Pese versosekoitus, pilko porkkana, kurkku ja avokado tikuiksi. Avokadon maustoin suolalla ja sitruunamehulla. Kurkusta voi myös kaivella sisukset pois jos tuntuu siltä, että tulee liian vetistä.
2. Valmista riisinuudeli pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Siivua ja paista kana. Kanan paistoin sitruunaoliiviöljyssä ja maustoin kevyesti suolalla. Tuli hyvän makuista. Suosittelen tuota öljyä. Kanaa voi vielä pilkkoa pienemmäksi ennen rullailua jos tuntuu, että palat on liian isoja.
4. Liota riisipaperit vedessä yksitellen ja täytä haluamillasi täytteillä heti, kun riisipaperi on sopivan pehmoinen. Tarkkaa liotusaikaa vaikea sanoa, mutta aika hyvin ehti pehmetä sillä aikaa, kun edellisen täytti. Ennemmin lyhyempi aika sillä pitkään lillunut riisipaperi repeää.

Käärintävalmis

Kurkistus rullaan