maanantai 30. syyskuuta 2013

Maanantaiterveiset ja tärpit

Viikonloppu meni yhdessä hujauksessa ja vasta nyt ehdin päivittelemään kuulumisia. 

Olin lauantaina töissä myymässä niitä muffinsseja nuorten kanssa ja iltapäivällä oltiin kotona puutöissä. Meille saapui perjantaina traktorikärryllinen metristä koivuhalkoa ja sitä nyt sitten kärrätään, lyhennetään ja halotaan. Hommaa on siis riittänyt ja riittää vieltä toviksi. 

Lauantai-iltana olin ystävän luona tyttöjenillassa. Syötiin, pelailtiin ja oltiin paljussa. Olipa kylla mukavaa, mutta harmi että jouduin lähtemään varhain sunnuntain töiden takia. Ihan pöh.

Sunnuntaina oli taas töissä aamusta alkuiltaan asti. Illalla vähän vielä heiluttiin pihalla ja sitten ehdin vähän ompeluhommiinkin. Eilen aloitettu ja tänään päätetty tuotos on nyt sitten tässä alla. Tilda-tyyppiset koristesiivet.  Sijoituspaikkaa en vielä tiedä, mutta eiköhän semmoinenkin löydy.


Siipimalleja katsoin netistä ja sitten vain piirtelin kaavat paperille. Yllättävän helpot oli tehdä ja ihan kierrätysmateriaalista, vanhasta verhostaa ja vanua kirkoin vahasta tyynystä :).  

Ompelin siipipalat ompelukoneella yhteen ja käänsin ympäri  täyttökohdan kautta. Ennen kääntöä leikkasin mutkakohtiin pieniä lovia saumavaroihin, ettei kangas jää kinnaamaan. Täyttökohta jäi siipien alareunaan keskelle. Sitten vain lopuksi harsin reiän umpeen ja kiinnitin juuttinarusta ripustuslenkin. Tadaa ja kaikki ompelemaan.  Parasta kangasta taitaa olla venymötön tiivis puuvillakangas (esim. lakana).

-Henna

perjantai 27. syyskuuta 2013

Herkkuperjantai

Eilen oli kuvioissa taas monenlaisia herkkuja. Iltapäivällä leivottiin töissä nuortenryhmän kanssa kuppikakkuja myyjäisiin ja pakko laitta ohje tännekkin. Aika hyviä niistä tuli vaikka itse maistoinkin vaan pohjaosuutta.

Porkkanakuppikakut



5 dl vehnäjauhoa
2 tl soodaa
1 tl suolaa
5dl sokeria
2 tl kanelia
3,5 dl öljyä
4 munaa
255 g hienoa porkkanaraastetta

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
100 g voita
600 g tomusokeria (lisää jos jää valuvaksi)
2 tl vaniljasokeria

1. Sotke kuivat aineet sekaisin. Heitä perään munat, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita hyvin
2. Laita amerikkalaisiin muffinssivuokiin. Jätä noin sentin vaje.
3. Paista uunissa 175 asteessa noin 20min.
4. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet sekaisin keskenään. Jos jää löysäksi, niin lisää tomusokeria. Pitää olla aika jämäkkää.
5. Levittele kuorrute jäähtyneiden kakkusten päälle lusikalla ja koristele pähkinärouheella tai nonparelleillä.
6. Keitä kahvia ja nam!


Smoothie

Toinen eilisen herkku ja hyvä talviajan vitamiinilähde on smoothie. Meillä niitä tehdää välillä hyvinkin tiuhaan. Marjoja tai hedelmiä voi laittaa lähes mitä vain ja kaupastakin niitä voi hakea. Banaanitkaan kun ei yleensä kasva puussa. Jogurtti on kans iso suosikki tässä hutussa. Alla olevaan laitoin maitoa, kun jogurtti oli kaupassa.

Tästä se lähti

Tätä siitä tuli


Herkuttelemaan vaan.

-Henna


Hullu nainen virkkaa

Viime syksynä löysin elämääni säkkikuteen ja muutenkin tuon virkkauksen. Varsinkin isolla (esim. koko 10) koukulla tapahtuva virkkaus on erityisen hauskaa. Tulee nopeasti valmista. Tässä kuvia tuotksista ja myös osaan ohjeet.

Ensimmäisenä vessasta löytyvä matto. Tämä matto on jo kertaalleen uudelleen virkattu, kun ensimmäinen matto ei lopulta miellyttänytkään. Sitä tulee niin kriittikseksi omalle kädenjäljelle. Varsinaista ohjetta ei ole, mutta pylväitä ja kiinteitä silmukoita on vuorokerroksin. Reunuksissa on sovellettu alempana olevan Asteri-korin reunusohjetta. Maton halkaisija noin 50cm.



Asteri-korin ohje löytyi Kauhavan Kangasaitalta. Hauska kori vaikka lankojen säilytykseen. Itse pidän erityisesti tuosta reunuksesta ja kuten saattaa huomata, niin sitä on sovellettu moneen muuhunkin tuotokseen.



Nämä pikkukorit virkkasin lahjaksi. Nämä on myös tehty omasta päästä, kun korien ohjeen oppi aika nopeaa ulkoa ja sitä pystyy helposti soveltaa. Kannattaa googlettaa omaa silmää miellyttävä koriohje. Niitä on paljon.



Käsilaukku. Virkattu myös päänsisäisen ohjeen mukaan kiintein silmukoin. Tähän kului n. 700g trikookudetta. Malli hieman ylöspäin kaventuva, mutta ei tule kovin hyvin ilmi tästä kuvakulmasta



Koirien prinsessapeti Ulpulle. Tehty koriperiaatteella. Reunus jämäköitetty myös tuolla Asteri-korin reinakuviolla. Harkaisija noin 60cm. Hyvin mahtuu russeli kyytiin.



Mainiot trikoo- ja ontelokuteet lukuisissa väreillä löytyy lankakauppa TitiTyystä Jyväskylästä. 

Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta löytyy todella kivoja ja helppoja ohjeita niin virkkaamiseen kuin moneen muuhunkin. Yksinkertaisia tulostettavia ohjeita varmasti jokaiseen makuun.

Tällästä koukuttelua. Myöhemmin lisää.

-Henna

torstai 26. syyskuuta 2013

Selkeä keittopäivä

Eilen oli kyllä yllätyksellinen keli. Töissä ulkoiltiin frisbeegolfin merkeissä ja samalla satoi ties mitä..rakeita..vettä..räntää..vähän välillä myrskysi. Kotona jatkettiin ulkoilua puutöiden merkeissä. Kylmässä kun touhuaa tovin, niin jo alkaa tehdä mieli lämmintä ruokaa. Kylmän sään innoittamana syntyi lohikeitto anopin reseptillä. 

Lohikeitto koskenlaskijalla


 
Lohi kuutioina ja kaikki harmaat jutut pois :)

Valmiina. Päälle voi ripotella vaikka persiljaa tai ruohosipuli silputtuna, niin näyttää hauskemmalta


Yksinkertainen resepti, mutta todella makuista

Perunaa
Lohta
Sipulia
Kermaa
Koskenlaskijaa
Suolaa
(Pippuria)


1. Laita sipulia, porkkanaa ja suola kattilaan kiehumaan. Keitä noin 20 min ja lisää sitten perunat (ja tarvittaessa nestettä). Jatka keittämistä.
2. Kuutioi odotellessa lohi ja juusto.
3. Kun perunat on pehmeitä, niin lisää sekaan kuutioitu lohi ja koskenlaskija.
4. Keittele miedolla lämmöllä kunnes lohi on kypsää ja juusto sulanut.
5. Lisää lopuksi purkki kuohukermaa, persiljasilppua ja tarkista suola.

Parasta paahdetun ruisleivän kanssa ja villasukat jalassa. 


Vielä puutarhapäivitys mäeltä ennen kuin lumi saapuu. Naapurin täti lupasi meille luumupuuntaimen veljensä hedelmätilalta ja eilen niitä oli saapunut meidän pihaan kolme. Nyt ne on kuopattu ja toivotaan, että edes joku selviää talven yli. Vielä vähän lehdet roikkuu, kun on ollut vuorokauden pelkän multapaakin varassa. Täytyy laittaa vielä pupuverkot. Luumuja saadaan ehkä kymmenen vuoden päästä :)



Tämmösiä

-Henna

tiistai 24. syyskuuta 2013

Keinutuoli

Tadaa. Siinä se on. Keinutuoli kaikessa uljaudessaan. Olen haaveillut keinutuolista lähes ikuisesti ja tänään meille muutti sellainen. Löytyi käytettynä Torista. Halpa ja hyväkuntoinen. Ehkä jonain päivänä se vielä vaihtaa väriä, mutta toistaiseksi olkoon ruskea, koska on kuitenkin hyvässä maalissa. Täyttä häkää teen siihen jo istuisnpehmustetta :)




-Henna

Kuppikakkuja

Ihan mälsää. Tänään on ollut vähän sellainen on/off sadepäivä. Yritin mennä pihalle hommiin kun sade taukosi, mutta en ehtinyt olla siellä kuin pienen hetken, niin taas alkoi kohista. No ehkä illalla uusi yritys. 

Kohta lähden ystävän kanssa pitsalle, mutta ennen sitä me käydään katsomassa yhtä asiaa mistä olen jo kauan haaveillut. Mikäli tämä asia muuttaa meille, niin kerron siitä lisää myöhemmin tänään tai viimeistään huomenna ;)

Asiasta kuppikakkuihin. Allekirjoittanut koki tuossa viime syksynä eräänlaisen kuppikakkuvalaistumisen  ja olen tehnyt niitä nyt sitten moneen otteeseen. Illanistujaisiin, juhliin ja ihan muuten vain. 
 

Sain vuosi takaperin synttärilahjaksi oivan kuppikakkukirjan, josta on ollut hyötyä muun muassa pursotuksien oivaltamisessa. Laitan tähän muutamat kuppikakkuohjeet jotka olen varioinut erilaisista löytämistäni ohjeista. Yleensä jos löydän hyvän ohjeen, niin muutan sitä aikojen saatossa omaan makuun sopivaksi. Voinee siis sanoa että ohjeet ovat omia ;)

Hilman mustikkaiset valkosuklaakuppikakut



- 100 g margariinia
- 2½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g sulatettua valkosuklaata

1. Vatkaa margariini ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita rasvaseokseen vuorotellen maidon kanssa.
4. Lisää joukkoon sulatettatettu suklaa.
5. Annostele vuokiin esim pursottamalla.
6 Paina kuppikakun keskelle muutama jäinen mustikka
7. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

  
Kuppikakkuvuokia noin 20kpl. Täytä puolilleen esim pursottamalla, niin tulee vähiten sotkua. Dr. Oetkerilta löytyy ihania polkadot vuokia jotka eivät tarvi kuppikakkupeltia pysyäkseen muodossa.

Kuorrute
2 pkt Piladelphian maustamatonta tuorejuustoa
50g nokare voita
50g sulatettua valkosuklaata
0,5-1 dl tomusokeria
Elintarvikeväriä

Sekoita kuorrute hyvin ja laita vaalmiiksi pursotinpussiin. Seisota kuorrutetta puolisen tuntia jääkaapissa että tönkkööntyy ja näin jää kauniimpi pursotuskuvio.
Itelle sopivan makuinen kuorrute löytyy vain kokeilemalla. Kuorrutetta ei kannata laittaa kuppikakun päälle liikaa, ettei mene ihan liian makeaksi. 
 
Säilytä kuppikakut jääkaapissa.
Wiener nougat kuppikakkuja


- 100 g margariinia
- 2½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g sulatettua valkosuklaata
- Wiener nougat konvehteja

Kuorrute
1 pkt Philadelphian suklaatuorejuustoa
0,5 pkt Philadelphian maustamatonta tuorejuustoa
Reilu nokare voita
0,5-1 dl tomusokeria

Raparperiset kuppikakut (gluteenittomina)


Taikina sama kuin edellisissä, mutta jauhot gluteenittomia. Tuli ehkä näistä jauhoista jopa parempia ja kuohkeampia kuin perus vehnäjauhosta. Johtuu ehkä seoksen sisältämästä perunajauhosta.

- 100 g margariinia

- 2½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- 4 dl gluteenitonta jauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g sulatettua valkosuklaata
- Pari pikkuista raparperinvartta

Kuorrute
1,5 pkt Philadelphian tuorejuustoa
Reilu nokare voita
0,5-1 dl tomusokeria
Sitruunamehua maun mukaan

Pursotukset koristeltu ohkasilla raparperinkuorinauhoilla ja valkosuklaahipuilla.



Tämmösiä herkkuja

-Henna


maanantai 23. syyskuuta 2013

Metsästä sieniä

Tänään oli tuhnuisesta aamusta huolimatta oiva sienestyskeli iltapäivällä. Ukot työsti ulkovajaan uusia kattopeltejä, niin me tytöt mentiin kaivelemaan metsästä sieniä kahden akan, yhden vauvan ja koiran voimin. Yksi tyyppi bongattiin metsästä, mutta se onnistui pakenemaan. Kuului meidän kaakatus varmaan puolen kilometrin päähän. Suppiksia löydettiin sellainen nyssykällinen. Olivat osittain vielä pikkuruisia. Myöhemmin syksyllä saattaa löytyä vielä lisää.

Eilen illalla sain inspiraation kokeilla tälläisen sisustussydämen virkkausta. Ohje löytyi Tuomitarha blogista. Aluksi ajattelin, että ei tästä tule yhtään mitään, mutta niin vain tuli. Ihan söpö jopa. Lankana käytin Novitan Hankoa. Se on sellaista vähän paksumpaa kierrätyspuuvillaista lanka jota on tosi kiva virkata. Sydän on suunnilleen 20cm pitkä.


-Henna

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Herkkusatoa ja viikonlopun touhuja

Viikonloppu on kyllä ollut sangen mukana. On ehtinyt nukkua myöhään, touhuilla kotosalla, lämmittää tupaa  ja kerrankin ollaan ehditty tavata ystäviä oikein urakalla. Perjantaina oli tosiaan se ystävien muuttopäivä, lauantaina meillä kävi vieraita kahteen otteeseen ja samoin tänään. Äsken ehdittiin vielä sisustaa ulkosaunan pukuhuonettakin. Laitettiin uusi naulakko ja tehtiin uusi hylly uudelle paikalle. Vielä olisi tulossa pukuhuoneeseen istuimeksi sellainen pitkä penkki. Taidankin tehdä sitten oikein saunapäivityksen, kun saadaan penkkikin paikalleen.

Koska nyt on syksy ja paras hilloamisaika, niin tässä yksi aivan loistava hillo-ohje kurpitsan ystäville. Aika monilla tulee kurpitsasta mieleen se inha keltainen etikkapikkelssi, mutta tämä sitruunalla ja inkiväärillä höystetty hillo on oikein hyvää esimerkiksi paahtoleivän päällä, puurossa tai vaikkapa jogurtissa. Kirkkaankeltainen hillo on myös hauska lahja.



Inkivääri-kurpitsahillo
 
1 kg kuutioitua kurpitsan hedelmälihaa
50-70 g tuoretta inkivääriä raastettuna
1 sitruuna
200 ml vettä
500 g hillosokeria

  1. Kaavi kurpitsasta siemenet, kuori uloin, ohut ja kova kuorikerros pois - ja paloittele sitten jäljelle jäänyt hedelmäliha kuutioiksi.
  2. Pese ja kuivaa sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa talteen. Kaavi valkoinen aluskuori ja hankkiudu siitä eroon. Leikkele sitruunan hedelmäliha vähän pienemmiksi palasiksi.
  3. Laita kurpitsakuutiot, vesi, sitruunan hedelmäliha ja raastettu inkivääri riittävän suureen kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kurpitsapalat pehmenevät. Tähän kuluu 1/2-1 tuntia. Kurpitsanpaloja kannattaa tökkiä välillä haarukalla. Valmista on, kun haarukka hujahtaa kurpitsaan aivan kiroilematta. Keitä vielä 5-10 minuuttia ilman kantta, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
  4. Murjo kurpitsa (ja toki joukossa oleva sitruuna) hienommaksi.
  5. Lisää hillosokeri ja raastettu sitruunankuori ja keitä vielä 10 minuuttia. Lusikoi hillo sitten steriloituihin säilykepurkkeihin ja sulje heti.

Vinkit: Tässä kannattaa tosiaankin käyttää nimenomaan hilloon tarkoitettua sokeria, jossa on pektiiniä. Sitä saa jotakuinkin kaikista kaupoista ja pussissa kerrotaan selvästi, että mukana on pektiiniä. Pektiini auttaa antamaan keitokselle hillomaisen jämäkän rakenteen. 

Säilöntään tarkoitetut lasipurkit voi steriloida esim. käyttämällä niitä kiehuvassa vedessä. Tee myös samoin korkeille.
  

Toinen syysherkku on raparperi-omenapaistos, eikä aivan tavallinen vaan vähähiilihydraattiempi versio. Eihän se tietenkään perinteistä voita, mutta on kyllä aivan mainiota. 

Karpin raparperi-omenapaistos 
  1. Paloittele omput ja raparperit vuokaan.
  2. Sulata voi ja sekoita sekaan hasselpähkinärouhetta ja tujaus lesesekoitusta. Makeuta haluamallasi tavalla esim. stevialla, sukriinilla tms.
  3. Ripottele vuokaan ja uunita kunnes hyvyydet on pehmenneet.
  4. Tarjoile vaikka makeutetun mascarpovaahdon kanssa.

perjantai 20. syyskuuta 2013

Muuttopuuhia ja aarteita


Eilen oli hauska ilta, kun päästiin muuttamaan ystäviä uuteen kotiin. Tai oikeastaan siinä kävi niin, että urhot suoritti muuttamista ja naiset viihdytti vauvaa. Oli ihan hyvä työnjako. Oltaisiinhan me naiset tietenkin autettu, mutta enää oli jäljellä niitä isoja huonekaluja. Meistä ei siis olisi ollut mitään varsinaista hyötyä. Ehkä ovipönkkänä. Koti oli kyllä oikein hieno jo nyt, vaikka vielä oli muuttovaihe päällä. Mukava ja kodikas. Onnea kodillisille!


Muuttopuuhista aarteisiin. Vanhan kaman pelastajana (joku saattaa kutsua sitä myös hamstraamiseksi) haluan esitellä muutamia ihania vanhoja aarteita joita meillä asuu. Tykkään kyllä kovasti sisustaa ja hankkia juttuja, mutta onnekseni olen sellainen, että liika määrä tavaraa esillä alkaa ahdistaa. Osa on siis pakko laitta joskus jäähylle. No raapaisua aarteisiin.

Riihimäen kaksoset löytyi kirpparilta ja päätyivät meidän vessaan. Purkit löytyi sattumalta yhdessä, ehjänä ja ennen kaikkea virheettöminä. Ihan lempparit, kun noita ei kuitenkaan niin usein näe kun perus karhuja tai ilveksiä ;)



RFT: Werder 1 - putkiradio on päätynyt meille isännän isovanhempien aitasta ja ollut sellainen projektiradio, koska se tosiaan on ollut vuosikausia kylmässä ja viileässä. Toimii kuin junan vessa ja hoitaa musiikkipuolen keittiössä. Poisti myös samalla Tivoli Audion mööpelit ostolistalta.

Pieni kahvimylly päätyi meille viime viikolla ihan "vahingossa" vaikka olen sellaista jo pidemmän aikaa etsinytkin. Mutta niinhän se menee että parhaat jutut löytää vahingossa. No kaikki lähti siis siitä, kun menin ystävän pyynnöstä katsomaan yhden sinkkisoikon kuntoa läheiselle kirpputorille ja löysin sieltä sitten samalla reissulla tuon kahvimyllyn. Pakko se oli ottaa matkaa, kun oli niin edullinen suhteessa siihen mitä nuo yleensä maksaa. Näyttäisi olevan ihan toimiva kapistus vaikka ei ollakkaan vielä sitä keritty testaamaan. Hauska saksalainen parivaljakko. Werder & Zassenhaus.



Monikäyttöinen soikko jäi käsiin talokaupoissa. Oli tuolla vanhassa ulkovajassa seinällä ja minä rohkaistuin kysymään myyvältä taholta, että onko heillä sille enää mitään käyttöä. Voi sitä onnea, kun soikko sai jäädä meille. Tällä hetkellä se toimii puuidensäilytyspaikkana, mutta on sinne koiratkin työnnnetty joulukorttikuvaa varten.



Tälläisiä juttuja tällä kertaa.

-Henna


Koti mäellä ja kurkistus keittiöön

Päivitys liittyen aiheeseen koti. Se on se paikka missä mm. tämä kaikki sisustaminen tapahtuu.

Reilu vuosi sitten meidän perhe muutti pitkäaikaisesta kerrostaloasumisesta ihan omaan  kotiin. Me kun ollaan maalta, niin ei oikein tuo kerrostalo kuulostanut hyvältä lopulliselta vaihtoehdolta. 

Talo on alunperin ollut pikkiriikkinen 60-luvun rintamamiestalo ilman juoksevaa vettä ja pistorasioitakin oli ollut edellisen omistajan mukaan ainoastaan yksi. Söpöä. 

Reipas kymmenen vuotta sitten talo on purettu lähes kivijalkaa myöten ja rakennettu uudelleen sekä laajennettu. Vanhan rintamamiestalon merkkejä on jäljellä oikeastaan vain makuuhuoneessa oleva takka ja keittiön leivinuuni. Muuten kaikki onkin sitten uudempaa.

Pihapiiristä löytyy talon lisäksi uudehko autotalli jossa on ulkosauna (aah) sekä vanha alkuperäinen puu- & puutarhavaja sekä maakellari. Puutarhavaja saa parhaillaan itselleen uutta kattoa, koska entinen vuoti kuin seula. Ensi kesänä on suunnitelmissa sutia uusi maali vajan pintaan sekä tarkoitus on myös laittaa vajan päässä sijaitseva huussi toimintakuntoon. Oikeastaan niitä on kaksi, mutta toinen jääköön varastoksi.


 
Aion tehdä myöhemmin esittelyn talon sisätiloista, mutta maistiaisena pieni kurkkaus keittiöön. Keittiön kaapistoissa on aika vähän tilaa kuiva-aineille, kun on niin kovasti kaikkia kippoja, kuppoja ja astioita. Osa kuiva-aineista päätyi siis esille erilaisiin lasipurkkeihin. Siinähän ne on sitten kätevästi käytettävissä ja näyttää myös ihan kivalta. Ainakin purkkihullun silmissä. Vähemmän tärkeät ainekset on sitten kaapissa piilossa.


 


torstai 19. syyskuuta 2013

Rautalangasta kranssiksi

Koska tänään ei ole tapahtuva mitään sen kummempaa kuin työntekoa (ja se ei ketään kiinnosta), niin jaettakoon kuvia meidän kodin seinäkoristeesta. Alunperin kranssin oli määrä mennä ulos, mutta ainakin toistaiseksi se on nyt sisällä.


 
Tämä on siis jo kauan aikaa haaveillut karusta piikkilankranssista ja tässä muutama viikko sitten pääsin tuumasta toimeen.
 
Pohjana toimii siis vanha piikkilanka joka haalittiin matkaan kotopuolesta. Se kun on niin laitonta, niin eihän sillä muutakaan virkaa ollut kuin päätyä koristeeksi. 


Piikkilangan siis kiedoin kranssiksi (oliskohan viisinkertainen) ja vähän laitoin ohkaista apulankaa, että pysyy muodossaan. Halkaisija noin 35cm.

Pienet erikokoiset lehdet on leikattu ihan vain juomatölkeistä. Lehtiin tein naulalla pienen reiän ja pujottelin/vääntelin niitä pihtien kanssa rautalankaan ns. köynnökseksi. Valmiit köynnökset kiinnitin piikkilankranssin etupuolelle. Sai hyvin kiinnitettyä niihin piikkeihin eikä tarvinnut kiertää koko kranssin ympäri. Lopuksi maalasin tuotoksen valkoisella pohjamaalispraylla ja sitten vielä tavallisella mattavalkoisella. Voihan siitä tehdä halutessaan vaikka pinkin.
 

Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja vääntämään rautalankaa.  Alumiinilehtien idea varastettu puhtaasti netistä. Useammassakin paikassa niitä on näkynyt.


Paraatipaikalla
-Henna

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Pastaa

Eli julkaistaan nyt sitten samaan syssyyn myös ensimmäinen ruokaohje

Mettäpöyröön sienipasta


- Laita pasta kiehumaan suolaveteen
- Kuullota haluamasi sienet (tässä lampaankääpää) ja sipuli
- Kaada kypsä pasta sienien päälle ja sekoita.
- Mausta suolalla ja pippurirouheella. Väriksi voi laittaa kurkumaa.
- Kaada lopuksi sekaan paketti (esim. Arlan) fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä myös purkin öljy.
- Sekoita nopsaa ettei juusto sula liikaa ja syö 

Tänään

Tämän päivän mukaviin asioihin kuului eräänlainen leidien tapaaminen. Porukkamme koostuu naisihmisiä jotka ovat jollakin tavalla kytköksissä myöskin allekirjoittaneen lapsuuden kotipaikkakuntaan. Tällä sekalaisella kanalaumalla ollaan nyt sitten kokoonnuttu säännöllisesti. Aina yksi tarjoaa tapaamiselle kotinsa ja loput tuovat tulessaan jotain herkkuja. Ilta yleensä päättyy saunomisen jälkeiseen ruokaturvotukseen ;) 

Omenakranssi


Saatoin vihjailla kirjoittavani myös jotain askarteluista ja olkoon tämä siis esimmäinen asia sillä saralla. Kun kävimme kotipuolessa viikonloppuna, niin keräilin sieltä sangollisen pieniä koristeomenoita joilla ei oikein muutakaan virkaa ollut, kuin päätyä meille koristeeksi.

Iso kranssi on tehty yksinkertaisuudessaan siten, että otin kolme pätkää rautalankaa noin 60/70/80cm ja niihin sitten pujottelin pikkuomenoita. Kukin pätkä solmittiin renkaaksi. Lopuksi ne asteltiin päällekkäin ja solmittiin vielä yhteen sidontalangan pätkillä. Omenoiden sisään tulevan rautalangan pitää olla aika jäykkää tai muutoin kranssista tulee helposti munan muotoinen. Itse huomasin tämän ongelman sen verran myöhässä, että jouduin virittämään pesulahenkarista väännetyn ympyrän taakse rungoksi. Hyvin toimii. Kranssi päätyi ulko-oven läheisyyteen ja luulisi sen aika hyvin säilyvän, kun nyt on jo sen verran viileää. Ellei joku lähimetsän raakkuja tai kävynjyrsijä tule apajalle.

Kynttilämansetti on tehty ihan vain pujottamalla omenat pätkään rautalankaa. Saa nähdä milloin banaanikärpäset hoksaa muuttaa meille



Hampaaton potilas
Meillä tosiaan asuu myös muutama elukka ja niistä ensimmäisenä pääsee esittelyyn ajankohtaisen asian myötä Ulpu. Ulpu on parsonrussellinterrieri-mummo jolta poistettiin maanantaina poskihammas. Hammas oli ihan vain vanhuuttaan haljennut, koska Ulpu on jo yli yksitoistavuotias. Tässä kuvassa koira on vielä kunnon lääkehuuruissa. Täytyy laittaa joskus edustavaakin materiaalia hänestä tulemaan.

Näihin tunnelmiin ja nukkumaan.  

-Henna

tiistai 17. syyskuuta 2013

Blogi elää ja uudistuu

Tästä se lähtee ja blogi herää taas kerran henkiin. Uusi nimi, uusi kuosi, uudet aiheet ja ihan julkinen jopa. 

Minulta kysyttiin vähän aikaa sitten, että miksi en perusta ruokablogia. No, pienoisen kypsyttelyn jälkeen ajattelin kokeilla tämmöistä sekatavarablogia ja tämän myötä ehkä pääsen eroon facebookin totaalisesta kuvittamisesta. Blogin esittelystä saattaa päätellä jotain mistä kirjoitan tai sitten se voi olla jotain aivan muuta. Aika näyttää ja kertoo lisää. Vähän vielä mysteeri itsellenikin. Kuvia olisi ainakin tarkoitus laittaa päivitysten yhteydessä. 

Huomenna on edessä tyttöjenilta ja siitä ehkä myöhemmin lisää.

Ei tämä kuva mihinkään varsinaisesti nyt liity, mutta postaukset on aina hauskempia jos niissä on kuvia. Tai ainakaan minä en oikein tahdo jaksaa lukea kuvattomia. 

Eteisen avainnaulakko

Henna