Lohikeitto koskenlaskijalla
Lohi kuutioina ja kaikki harmaat jutut pois :) |
Valmiina. Päälle voi ripotella vaikka persiljaa tai ruohosipuli silputtuna, niin näyttää hauskemmalta |
Yksinkertainen resepti, mutta todella makuista
Perunaa
Lohta
Sipulia
Kermaa
Koskenlaskijaa
Suolaa
(Pippuria)
1. Laita sipulia, porkkanaa ja suola kattilaan kiehumaan. Keitä noin 20 min ja lisää sitten perunat (ja tarvittaessa nestettä). Jatka keittämistä.
2. Kuutioi odotellessa lohi ja juusto.
3. Kun perunat on pehmeitä, niin lisää sekaan kuutioitu lohi ja koskenlaskija.
4. Keittele miedolla lämmöllä kunnes lohi on kypsää ja juusto sulanut.
5. Lisää lopuksi purkki kuohukermaa, persiljasilppua ja tarkista suola.
Parasta paahdetun ruisleivän kanssa ja villasukat jalassa.
Vielä puutarhapäivitys mäeltä ennen kuin lumi saapuu. Naapurin täti lupasi meille luumupuuntaimen veljensä hedelmätilalta ja eilen niitä oli saapunut meidän pihaan kolme. Nyt ne on kuopattu ja toivotaan, että edes joku selviää talven yli. Vielä vähän lehdet roikkuu, kun on ollut vuorokauden pelkän multapaakin varassa. Täytyy laittaa vielä pupuverkot. Luumuja saadaan ehkä kymmenen vuoden päästä :)
Tämmösiä
-Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti