perjantai 27. syyskuuta 2013

Hullu nainen virkkaa

Viime syksynä löysin elämääni säkkikuteen ja muutenkin tuon virkkauksen. Varsinkin isolla (esim. koko 10) koukulla tapahtuva virkkaus on erityisen hauskaa. Tulee nopeasti valmista. Tässä kuvia tuotksista ja myös osaan ohjeet.

Ensimmäisenä vessasta löytyvä matto. Tämä matto on jo kertaalleen uudelleen virkattu, kun ensimmäinen matto ei lopulta miellyttänytkään. Sitä tulee niin kriittikseksi omalle kädenjäljelle. Varsinaista ohjetta ei ole, mutta pylväitä ja kiinteitä silmukoita on vuorokerroksin. Reunuksissa on sovellettu alempana olevan Asteri-korin reunusohjetta. Maton halkaisija noin 50cm.



Asteri-korin ohje löytyi Kauhavan Kangasaitalta. Hauska kori vaikka lankojen säilytykseen. Itse pidän erityisesti tuosta reunuksesta ja kuten saattaa huomata, niin sitä on sovellettu moneen muuhunkin tuotokseen.



Nämä pikkukorit virkkasin lahjaksi. Nämä on myös tehty omasta päästä, kun korien ohjeen oppi aika nopeaa ulkoa ja sitä pystyy helposti soveltaa. Kannattaa googlettaa omaa silmää miellyttävä koriohje. Niitä on paljon.



Käsilaukku. Virkattu myös päänsisäisen ohjeen mukaan kiintein silmukoin. Tähän kului n. 700g trikookudetta. Malli hieman ylöspäin kaventuva, mutta ei tule kovin hyvin ilmi tästä kuvakulmasta



Koirien prinsessapeti Ulpulle. Tehty koriperiaatteella. Reunus jämäköitetty myös tuolla Asteri-korin reinakuviolla. Harkaisija noin 60cm. Hyvin mahtuu russeli kyytiin.



Mainiot trikoo- ja ontelokuteet lukuisissa väreillä löytyy lankakauppa TitiTyystä Jyväskylästä. 

Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta löytyy todella kivoja ja helppoja ohjeita niin virkkaamiseen kuin moneen muuhunkin. Yksinkertaisia tulostettavia ohjeita varmasti jokaiseen makuun.

Tällästä koukuttelua. Myöhemmin lisää.

-Henna

Ei kommentteja: