torstai 19. syyskuuta 2013

Rautalangasta kranssiksi

Koska tänään ei ole tapahtuva mitään sen kummempaa kuin työntekoa (ja se ei ketään kiinnosta), niin jaettakoon kuvia meidän kodin seinäkoristeesta. Alunperin kranssin oli määrä mennä ulos, mutta ainakin toistaiseksi se on nyt sisällä.


 
Tämä on siis jo kauan aikaa haaveillut karusta piikkilankranssista ja tässä muutama viikko sitten pääsin tuumasta toimeen.
 
Pohjana toimii siis vanha piikkilanka joka haalittiin matkaan kotopuolesta. Se kun on niin laitonta, niin eihän sillä muutakaan virkaa ollut kuin päätyä koristeeksi. 


Piikkilangan siis kiedoin kranssiksi (oliskohan viisinkertainen) ja vähän laitoin ohkaista apulankaa, että pysyy muodossaan. Halkaisija noin 35cm.

Pienet erikokoiset lehdet on leikattu ihan vain juomatölkeistä. Lehtiin tein naulalla pienen reiän ja pujottelin/vääntelin niitä pihtien kanssa rautalankaan ns. köynnökseksi. Valmiit köynnökset kiinnitin piikkilankranssin etupuolelle. Sai hyvin kiinnitettyä niihin piikkeihin eikä tarvinnut kiertää koko kranssin ympäri. Lopuksi maalasin tuotoksen valkoisella pohjamaalispraylla ja sitten vielä tavallisella mattavalkoisella. Voihan siitä tehdä halutessaan vaikka pinkin.
 

Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja vääntämään rautalankaa.  Alumiinilehtien idea varastettu puhtaasti netistä. Useammassakin paikassa niitä on näkynyt.


Paraatipaikalla
-Henna

Ei kommentteja: