tiistai 24. syyskuuta 2013

Kuppikakkuja

Ihan mälsää. Tänään on ollut vähän sellainen on/off sadepäivä. Yritin mennä pihalle hommiin kun sade taukosi, mutta en ehtinyt olla siellä kuin pienen hetken, niin taas alkoi kohista. No ehkä illalla uusi yritys. 

Kohta lähden ystävän kanssa pitsalle, mutta ennen sitä me käydään katsomassa yhtä asiaa mistä olen jo kauan haaveillut. Mikäli tämä asia muuttaa meille, niin kerron siitä lisää myöhemmin tänään tai viimeistään huomenna ;)

Asiasta kuppikakkuihin. Allekirjoittanut koki tuossa viime syksynä eräänlaisen kuppikakkuvalaistumisen  ja olen tehnyt niitä nyt sitten moneen otteeseen. Illanistujaisiin, juhliin ja ihan muuten vain. 
 

Sain vuosi takaperin synttärilahjaksi oivan kuppikakkukirjan, josta on ollut hyötyä muun muassa pursotuksien oivaltamisessa. Laitan tähän muutamat kuppikakkuohjeet jotka olen varioinut erilaisista löytämistäni ohjeista. Yleensä jos löydän hyvän ohjeen, niin muutan sitä aikojen saatossa omaan makuun sopivaksi. Voinee siis sanoa että ohjeet ovat omia ;)

Hilman mustikkaiset valkosuklaakuppikakut



- 100 g margariinia
- 2½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g sulatettua valkosuklaata

1. Vatkaa margariini ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita rasvaseokseen vuorotellen maidon kanssa.
4. Lisää joukkoon sulatettatettu suklaa.
5. Annostele vuokiin esim pursottamalla.
6 Paina kuppikakun keskelle muutama jäinen mustikka
7. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

  
Kuppikakkuvuokia noin 20kpl. Täytä puolilleen esim pursottamalla, niin tulee vähiten sotkua. Dr. Oetkerilta löytyy ihania polkadot vuokia jotka eivät tarvi kuppikakkupeltia pysyäkseen muodossa.

Kuorrute
2 pkt Piladelphian maustamatonta tuorejuustoa
50g nokare voita
50g sulatettua valkosuklaata
0,5-1 dl tomusokeria
Elintarvikeväriä

Sekoita kuorrute hyvin ja laita vaalmiiksi pursotinpussiin. Seisota kuorrutetta puolisen tuntia jääkaapissa että tönkkööntyy ja näin jää kauniimpi pursotuskuvio.
Itelle sopivan makuinen kuorrute löytyy vain kokeilemalla. Kuorrutetta ei kannata laittaa kuppikakun päälle liikaa, ettei mene ihan liian makeaksi. 
 
Säilytä kuppikakut jääkaapissa.
Wiener nougat kuppikakkuja


- 100 g margariinia
- 2½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g sulatettua valkosuklaata
- Wiener nougat konvehteja

Kuorrute
1 pkt Philadelphian suklaatuorejuustoa
0,5 pkt Philadelphian maustamatonta tuorejuustoa
Reilu nokare voita
0,5-1 dl tomusokeria

Raparperiset kuppikakut (gluteenittomina)


Taikina sama kuin edellisissä, mutta jauhot gluteenittomia. Tuli ehkä näistä jauhoista jopa parempia ja kuohkeampia kuin perus vehnäjauhosta. Johtuu ehkä seoksen sisältämästä perunajauhosta.

- 100 g margariinia

- 2½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl maitoa
- 4 dl gluteenitonta jauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g sulatettua valkosuklaata
- Pari pikkuista raparperinvartta

Kuorrute
1,5 pkt Philadelphian tuorejuustoa
Reilu nokare voita
0,5-1 dl tomusokeria
Sitruunamehua maun mukaan

Pursotukset koristeltu ohkasilla raparperinkuorinauhoilla ja valkosuklaahipuilla.



Tämmösiä herkkuja

-Henna


Ei kommentteja: