perjantai 20. syyskuuta 2013

Koti mäellä ja kurkistus keittiöön

Päivitys liittyen aiheeseen koti. Se on se paikka missä mm. tämä kaikki sisustaminen tapahtuu.

Reilu vuosi sitten meidän perhe muutti pitkäaikaisesta kerrostaloasumisesta ihan omaan  kotiin. Me kun ollaan maalta, niin ei oikein tuo kerrostalo kuulostanut hyvältä lopulliselta vaihtoehdolta. 

Talo on alunperin ollut pikkiriikkinen 60-luvun rintamamiestalo ilman juoksevaa vettä ja pistorasioitakin oli ollut edellisen omistajan mukaan ainoastaan yksi. Söpöä. 

Reipas kymmenen vuotta sitten talo on purettu lähes kivijalkaa myöten ja rakennettu uudelleen sekä laajennettu. Vanhan rintamamiestalon merkkejä on jäljellä oikeastaan vain makuuhuoneessa oleva takka ja keittiön leivinuuni. Muuten kaikki onkin sitten uudempaa.

Pihapiiristä löytyy talon lisäksi uudehko autotalli jossa on ulkosauna (aah) sekä vanha alkuperäinen puu- & puutarhavaja sekä maakellari. Puutarhavaja saa parhaillaan itselleen uutta kattoa, koska entinen vuoti kuin seula. Ensi kesänä on suunnitelmissa sutia uusi maali vajan pintaan sekä tarkoitus on myös laittaa vajan päässä sijaitseva huussi toimintakuntoon. Oikeastaan niitä on kaksi, mutta toinen jääköön varastoksi.


 
Aion tehdä myöhemmin esittelyn talon sisätiloista, mutta maistiaisena pieni kurkkaus keittiöön. Keittiön kaapistoissa on aika vähän tilaa kuiva-aineille, kun on niin kovasti kaikkia kippoja, kuppoja ja astioita. Osa kuiva-aineista päätyi siis esille erilaisiin lasipurkkeihin. Siinähän ne on sitten kätevästi käytettävissä ja näyttää myös ihan kivalta. Ainakin purkkihullun silmissä. Vähemmän tärkeät ainekset on sitten kaapissa piilossa.


 


Ei kommentteja: