maanantai 30. syyskuuta 2013

Maanantaiterveiset ja tärpit

Viikonloppu meni yhdessä hujauksessa ja vasta nyt ehdin päivittelemään kuulumisia. 

Olin lauantaina töissä myymässä niitä muffinsseja nuorten kanssa ja iltapäivällä oltiin kotona puutöissä. Meille saapui perjantaina traktorikärryllinen metristä koivuhalkoa ja sitä nyt sitten kärrätään, lyhennetään ja halotaan. Hommaa on siis riittänyt ja riittää vieltä toviksi. 

Lauantai-iltana olin ystävän luona tyttöjenillassa. Syötiin, pelailtiin ja oltiin paljussa. Olipa kylla mukavaa, mutta harmi että jouduin lähtemään varhain sunnuntain töiden takia. Ihan pöh.

Sunnuntaina oli taas töissä aamusta alkuiltaan asti. Illalla vähän vielä heiluttiin pihalla ja sitten ehdin vähän ompeluhommiinkin. Eilen aloitettu ja tänään päätetty tuotos on nyt sitten tässä alla. Tilda-tyyppiset koristesiivet.  Sijoituspaikkaa en vielä tiedä, mutta eiköhän semmoinenkin löydy.


Siipimalleja katsoin netistä ja sitten vain piirtelin kaavat paperille. Yllättävän helpot oli tehdä ja ihan kierrätysmateriaalista, vanhasta verhostaa ja vanua kirkoin vahasta tyynystä :).  

Ompelin siipipalat ompelukoneella yhteen ja käänsin ympäri  täyttökohdan kautta. Ennen kääntöä leikkasin mutkakohtiin pieniä lovia saumavaroihin, ettei kangas jää kinnaamaan. Täyttökohta jäi siipien alareunaan keskelle. Sitten vain lopuksi harsin reiän umpeen ja kiinnitin juuttinarusta ripustuslenkin. Tadaa ja kaikki ompelemaan.  Parasta kangasta taitaa olla venymötön tiivis puuvillakangas (esim. lakana).

-Henna

Ei kommentteja: