keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tänään

Tämän päivän mukaviin asioihin kuului eräänlainen leidien tapaaminen. Porukkamme koostuu naisihmisiä jotka ovat jollakin tavalla kytköksissä myöskin allekirjoittaneen lapsuuden kotipaikkakuntaan. Tällä sekalaisella kanalaumalla ollaan nyt sitten kokoonnuttu säännöllisesti. Aina yksi tarjoaa tapaamiselle kotinsa ja loput tuovat tulessaan jotain herkkuja. Ilta yleensä päättyy saunomisen jälkeiseen ruokaturvotukseen ;) 

Omenakranssi


Saatoin vihjailla kirjoittavani myös jotain askarteluista ja olkoon tämä siis esimmäinen asia sillä saralla. Kun kävimme kotipuolessa viikonloppuna, niin keräilin sieltä sangollisen pieniä koristeomenoita joilla ei oikein muutakaan virkaa ollut, kuin päätyä meille koristeeksi.

Iso kranssi on tehty yksinkertaisuudessaan siten, että otin kolme pätkää rautalankaa noin 60/70/80cm ja niihin sitten pujottelin pikkuomenoita. Kukin pätkä solmittiin renkaaksi. Lopuksi ne asteltiin päällekkäin ja solmittiin vielä yhteen sidontalangan pätkillä. Omenoiden sisään tulevan rautalangan pitää olla aika jäykkää tai muutoin kranssista tulee helposti munan muotoinen. Itse huomasin tämän ongelman sen verran myöhässä, että jouduin virittämään pesulahenkarista väännetyn ympyrän taakse rungoksi. Hyvin toimii. Kranssi päätyi ulko-oven läheisyyteen ja luulisi sen aika hyvin säilyvän, kun nyt on jo sen verran viileää. Ellei joku lähimetsän raakkuja tai kävynjyrsijä tule apajalle.

Kynttilämansetti on tehty ihan vain pujottamalla omenat pätkään rautalankaa. Saa nähdä milloin banaanikärpäset hoksaa muuttaa meille



Hampaaton potilas
Meillä tosiaan asuu myös muutama elukka ja niistä ensimmäisenä pääsee esittelyyn ajankohtaisen asian myötä Ulpu. Ulpu on parsonrussellinterrieri-mummo jolta poistettiin maanantaina poskihammas. Hammas oli ihan vain vanhuuttaan haljennut, koska Ulpu on jo yli yksitoistavuotias. Tässä kuvassa koira on vielä kunnon lääkehuuruissa. Täytyy laittaa joskus edustavaakin materiaalia hänestä tulemaan.

Näihin tunnelmiin ja nukkumaan.  

-Henna

Ei kommentteja: